Alla inlägg under juli 2009

Av Moi - 22 juli 2009 12:15

Idag gör vi ett besök på den i vårt tycke trevligaste fäboden av alla i Dalarna. Den här fäboden är också en levande fäbod, och förutom kor så finns det här också grisar, hund, höns, kaniner, ett par får och två katter.

Man kan om man vill få provmjölka en "låtsaskossa". Man kan klappa och kela med alla kossorna för de kommer gärna fram och hälsar och är väldigt snälla och fridsamma till sinnet. Grisarna är nyfikan men lite avvaktande, de gillar mer att böka omkring i sin hage. Här finns också en enklare servering och man kan smaka på en sk "bitå", eller välja en kopp te eller kaffe med ett fat kaffebröd till, till en inte hutlös summa. Allt är hembakat förstås. Här blev vi kvar en lång stund, ja flera timmar. Vi hade en mycket trevlig dag med härligt väder och fina upplevelser.

Av Moi - 21 juli 2009 15:00

Idag gör vi en utflykt till en gammal men välkänd Fäbod. Här har de mitt och min mans favoritcafé. Det är inte fullproppat med fikabröd, men det finns en hel del hembakat att välja mellan. Vi tar först en promenad runt i Fäbodsbyn, innan vi väljer att sätta oss och ta en kaffepaus på favvo caféet.

Efter den bär det av till en jättefin och mycket välbevarad hembygdsgård som också har en egen hantverksbutik. Där blir vi kvar rätt länge och strosar omkring och ser på en gammal smedja, gamla hus, näverkorgmakeri och annat vackert. Efteråt åker vi hem till stugan vi lånat och äter en tidig middag innan vi åter beger oss iväg till en annan fäbod inte alls så långt bort. Här finns det fortfarande djur och människor som lever och bor under somrarna.

Det kallas för en "levande fäbod" har jag lärt mig. Tyvärr är den inte öppen med café i år som den brukar, för den håller på att renoveras tydligen. Men vi träffar mysiga kossor och festliga hundar samt får, höns och hästar där.

Av Moi - 20 juli 2009 12:15

Nu har vi vaknat och piggnat till efter nattens bilresa. Det är nog dags att äta lite sen frukost eller tidig lunch, nej förresten det för bli det som kallas "Brunch" : Breakfast - Lunch.

Om ett par timmar beräknar vi att var i björnparken och tar en promenad och fika där. Men innan dess tar vi en lite sväng runt i byn, handlar lite mat och promenerar.

Strax före 15 är vi framme i Björnparken. Det är inte billigt att gå in där, men vi tycker det är värt det. Vi har en mycket trevlig dag där med fika och en god lunch och vi träffar många djur. Vår äldsta son är mest fascinerad av vargarna, medan vår yngste son är fascinerad av en tiger som kommer så nära att man skulle kunna klappa den om den inte var i en inhägnad med dubbla staket och senare matas den och hans tjej i en "glasbur". Där är tigern på ena sidan av glasrutan, medan vi står på den andra sidan. Det är lite nervkittlande. Efteråt tar vi en fikapaus i "toppstugan". Det hör liksom till när man är här.

På cafeet så får vi ett möte med en mycket nyfiken och inte särskilt rädd ekorre med kompisar. Den är vid våra fötter och äter brödsmulor som vi matar den med.

Av Moi - 20 juli 2009 03:15

Nu har min första semesterdag börjat. Vi har suttit och åkt bil i flera timmar för att komm fram till dalarna och är rätt trötta nu när vi precis har kommit fram. Väl framme nu och vi packar ur bilarna, tar ngt lätt att äta och sedan väntar sängen. Natti Natti !

Av Moi - 19 juli 2009 21:45

Nu börjar min semester. I natt bär det av till Dalarna där vi ska vara i åtminstone två veckor. Min Lillsyrra och större delen av hennes familj gör sällskap upp med oss i natt.

Av Moi - 8 juli 2009 19:15

Idag fyller mamma år och vi var dit idag på dagen och gratulerade henne. Vi blev kvar rätt länge och har nyss kommit hem.

Mamma hade dukat ute under ett partytält med tårta och en massa annat gott. Där var massor av gäster och fler fortsatte att komma så länge vi var där. Hon fick massor av presenter, mycket till trädgården.

Av Moi - 5 juli 2009 14:45

Idag fyller min svåger år, så vi är och grattar honom. Det blev fika och tårta och en massa gratulanter.

Lite senare blev det också en sväng till stallet för ännu ett föl har kommit till världen. Han är så himla söt.

Presentation


Här bloggar en 3 barns mor om allt möjligt.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Nu är klockan

Hur blir vädret då

klart.se

Tidigare år

Bloggar

Hemsidor

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards